tiistai 26. lokakuuta 2010

Santorinin kurssimatka toukokuussa 2011

Päivän kääntyessä iltaan, sain valittua hotellin, joka on perinteinen kreikkalainen, siisti ja kodikas hotelli. Pääsemme siis heti kreikkalaiseen tunnelmaan. Ja tietysti palvelu on erinomaisen ystävällistä, varsinkin meille suomalaisille.
Lisäksi Santorini on ihana paikka lomailuun ja opiskeluun sopiva sillä se on pieni ja rauhallinen saari. Erityisen kaunis paikka valkoisine rakennuksineen ja sinisine puuosineen, keskellä sinistä merta.

Lähdemme toukokuun viimeiseksi viikoksi nauttimaan kesästä ja sitten taas jaksaa odottaa Suomen kesää hyvillä mielillä. Eikä siinä ole vasta kuin alku koko jutulle!

Kurssi alkaa jo kokoontuessamme Helsinki-Vantaan lentokentällä. Ensin kaikki tuntuu oudoilta ja hiukan jännittää, mutta nopeasti alkaa ryhmäytyminen tapahtua. Lentokin kestää alle neljä tuntia ja perillä olemme ennen puolta päivää. Majoittuminen ja sitten lounastamaan ja tutustumaan kreikkalaiseen makumaailmaan.

Sitten voikin kurssi alkaa. Työskentelemme ahkerasti aamuin ja illoin kolme tuntia. Päivällä vietämme siestaa, uimme, nautimme auringosta ja tietenkin uppoudumme sielujemme syvyyksiin, uusiin ulottuvuuksiin innolla. Uusi ympäristö, kaukana kotoa, saa ihmeitä aikaan. Sitä ikäänkuin uskaltaa rohkeammin asettaa asioita uuteen valoon ja tarkastella itseäänkin kuin ulkopuolisen silmin. Voi todella löytää itsestään ihan uusia ulottuvuuksia. Ryhmässä sitten taas saa purkaa mietteitään ja löytöjään ja toiset antavat lisää eväitä ja työkaluja yhteiseen käyttöön.
Voi sitä riemun määrää kun huomaa kantaneensa turhista murheita ja löytää kyvyt itsestään, joita ei edes tiennyt olemassa olevan. Aina kun joku purkaa omaa tarinaansa, toiset löytävät samankaltaisia asioita itsestään kuin yllätyksenä. Liittymisen tunne on mahtava. Positiivinen ilmapiiri yhdessä kuuman auringon kanssa saa aivot toimimaan aivan maksimaalisesti ja oivalluksia syntyy.

Onneksi on yksi vapaapäivä, jolloin pääsee tutustumaan saaren historiaan tai Egeanmerelle meriretkelle tai iltaristeilylle.
Iltaisin menemme tietysti ryhmänä syömään ja kurssi ikäänkuin jatkuu koko viikon ja koko ajan.
Shoppaillakin ehtii ihan kivasti päivä- ja iltatauoilla.

Takaisin palaakin sitten joukko "uusia ihmisiä". Aivot ovat tehneet työtä ja ovat siitä vain virkistyneet. Tunteita on kohdattu ja tuuletettu, on kevyt olo. On tullut niin paljon uusia oivalluksia itsestä ja elämästä, että tuskin malttaa odottaa että pääsee niitä laittamaan käytäntöön. Sielu, mieli ja ruumis on ravittu. Elämän eväitä on tullut roppakaupalla ja elämä hymyilee. Rahat ei ole menneet hukkaan :)

Iloisiin kuulemiin ja nälemiin! Rakkaudella Seija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti