tiistai 8. maaliskuuta 2011

Naistenpäivänä naisen ja miehen rooleista pohdintaa

Aurinko paistaa jo aika kirkkaasti ja sehän saa hormoonitoiminnan käyntiin ja ihmiset virkoamaan talvihorroksestaan, niin myös minut.
Näin Naistenpäivänä johtui mieleeni tämä naisen ja miehen roolierot. Nyt siis voisi ajatella, että tänään me naiset saamme olla ylpeitä ja onnellisia kun olemme syntyneet naisiksi. Mutta kuinka moni meistä ihan todella uskaltaa/kykenee olemaan täysillä nainen ja jopa nauttimaan siitä? Rohkenen epäillä ettei se ole kovinkaan monelle tavattoman helppoa.
Puhun tietysti osin itsestäni ja omista vaikeuksistani matkan varrella. Kun on sisäistänyt itseensä enemmän isäänsä kuin äitiä, niin naiseksi kasvaminen henkisellä puoella vaatii pitkän ja ahkeran työn . Olen joutunut työstämään isä- ja äitisuhdettani merkittävän pitkään ja plajon, että olen vihdoin viimein kokenut olevani nainen ja uskallan olla sitä myös aidosti ja oikeasti.
Ulkoisesti olen ollut aina hyvinkin naisellinen, ainakin muiden mielestä, mutta itse olen sitä hävennyt ja peitellyt. Sisäinen kokemus on ollut toinen. En ole halunnut olla nainen, koska se minun kokemusmaailmassani merkisti alistumista ja kärsimystä. Oli helpompaa olla isän roolissa. Ei tarvinnut alistua.
Pitkällisen työskentelyn jälkeen olen sisäistänyt asian ja osaaja uskallan nauttia naisena elämisestä täysillä. Onneksi ehdin vielä nauttia!

Entisen minun kanssa ei varmasti heikkoitsetuntoisella, heikon miehenroolin omaavaan ole ollut helppoa, koska en ole suostunut naiseksi, vaan olen taistellut paremmasta paikasta.
Nyt kun olen käsittänyt naisenroolin aivan eri tavalla, on etuoikeus olla nainen. Se ei suinkaan merkitse alistumista, eikä heikkoutta.
Naisen tulee olla nainen ja miehen mies, silloin vasta onnistuu parisuhde. Ne on luonnolliset roolit meille tässä elämässä ja sillä on syvempi merkitys ja vaikutus.

Olen havainnut monissa parisuhteissa tämän saman tyyppisen ongelman ja siinä sitten taistellaan paikasta auringossa, milloin verissä päin ja milloin mitenkin. Ja aivan turhaan koska oman pään voi jokainen selvittää.
Meidän naisten on myös tajuttava, että miehen tulee saada olla MIES. Sillä se vasta oikein mahdollistaa naisen kehittymisen naiseksi. Kehittykäämme rinta rinnan ja tukekaamme toisiamme näsissäkin pyrkimyksissämme.
Hyvää naisten ja miesten ja yhteistä elämää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti